Özlü teller kenetli ve dikişsiz (boru tipi) olmak üzere iki ayrı türde üretilmektedir.
Kenetli özlü tel elektrodlar bir çelik bandın, bir dikişli boru yapım makinesinde olduğu gibi rulolar arasından geçerek önce U seklinde kıvrılması ve bu biçimde iken iç kısmına toz durumunda özün (alaşım ve dekapan tozları karışımı) konup, gene aynı makinede ince bir boru biçimine getirilmesi sonucu elde edilir. Makineden çıkan bu boru özel çekme tezgâhlarında tel gibi çekilerek veya haddelenerek istenen çapa indirgenirken aynı zamanda iç kısmında özün iyice yayılıp sıkışarak boşluk kalmaması ve homojen bir biçimde yayılması da sağlanmış olur.
Kenetli özlü tellerin banyoya daldırılarak bakır ile kaplanması yapılamaz, kenetli özlü tellerin yüzeyi tel sürme kabiliyetinin sağlanması adına farklı lübrikantlar ile kaplanır, bu durum zaman zaman kaynak banyosunda impüriteler oluşmasına ve kaynak hatalarına sebebiyet verebilir.
Bu şartlar sağlanmadığı takdirde özellikle nem oluşturan maddelerin bulunduğu ortamda, hava sızdırmaz paketleme kullanılmadığı zaman atmosferden kaynaklı nem ve impruteler özlü kaynak telinin içerisine nüfuz ettiğinde kaynak metalinde gözenek oluşumu gerçekleşir.
Kenetli özlü teller imalatçının tavsiyeleri doğrultusunda belirtilen nem şartlarında depolanmalıdır. Paketleri günlük ihtiyaçlar kadar açılmalı, gerekmeyen miktarlar orijinal paketinde saklanmalıdır.
Kenetli özlü teller hidrojen direnci, kaynak hata oranı, tel sürme gibi konularda kenetsiz özlü tellerin gerisinde olsa da fiyat ve yığma oranı açısından avantajlıdırlar. Doğru tercih yapıldığı takdirde kullanım alanları oldukça geniştir.
Özlü Tel Kenet Tipleri:Özlü Tel Üretim Akışı: 
Yararlanılan Kaynaklar: [Tülbentçi, 1998; Kaluç, 2004].